Barcelona’s beste Cava locaties

Afgelopen maart, ontwierp het wereldberoemde mode merk Custo Barcelona een uniek 3D label voor de onderscheiden Cava maker Cavas Torelló. Het label, met een bijpassende doos, is gemaakt om de release van een limited edition Grand Reserve Cava te vieren. Deze premier cava, wordt alleen geserveerd in de beste eet- en drinkgelegenheden in de stad, en is een mooi bewijs van hoe erg Cava in populariteit is gegroeid sinds haar nederige begin van de 19e eeuw.

Custo Cavas TorelloCava is het Spaanse antwoord op champagne en de oorsprong dat teruggaat tot 1851. Maar het was pas in 1872 dat wijnmaker Josep Raventós beroemd werd als zijnde de eerste die dezelfde traditionele methoden gebruikte die worden gebruikt om Franse champagne te maken. De naam zelf komt van het woord cava, wat ‘grot’ of ‘kelder’, betekent, wat de plek is waar de wijnen ooit werden gerijpt.

Vandaag de dag wordt 95% van alle Cava geproduceerd in de wijnstreek van de Penedès, iets minder dan een uur van Barcelona. Deze gelukkige nabijheid maakt Cava misschien wel de meest populaire regionale drank voor zowel de lokale bevolking en toeristen.

Zoals verwacht kon worden, is Cava te vinden in zowat elke bar, restaurant en club in Barcelona. Dit gezegd hebbende, zijn er een paar opvallende locaties voor je om deze mousserende wijnsensatie te proberen, en je kunt hier meer informatie over vinden hieronder…

Can Paixano

Can Paixano by enblomskanDeze taverne-achtige Cava bar is gewoon bekend als ‘la xampañería’ onder de lokale bevolking en toeristen, die hier in hun drommen naartoe komen, aangetrokken door de bijna mystieke status als de beste plek om goedkope Cava en tapas te halen. De plek is open sinds 1969, en dit pretentieloze ‘gat in de muur’ is niet voor de timide bezoeker, zijn populariteit en goedkope huisCava (gemiddeld ongeveer € 1,50 per glas) staan de meeste nachten garant voor een vol huis. Bestel een fles (of twee) en geniet van de verplichte mini-sandwiches die je bij de eerste fles krijgt. Als het binnen een beetje te vol voor je wordt, geen probleem, koop een paar flessen Cava bij ze om mee naar huis nemen.

La Vinya del Senyor

Het feit dat deze plek tegenover de indrukwekkende gotische kerk de Santa María del Mar staat, moet genoeg zijn om de kleine omvang van deze populaire wijnbar te vergeven. Als het uiterlijk niet verleidt, dan zal de indrukwekkende wijnkaart dat zeker doen, met een breed scala van wijnen uit Catalonië en de rest van Spanje. Of je nu besluit om buiten te zitten op het terras of in de kleine bar binnen, na een lange, warme dag winkelen of bezienswaardigheden bezoeken, er is geen betere beloning dan een koud glas Cava rosé met een begeleidende snack.

Monvinic

Als stijlvolle, moderne ambiance meer jouw voorkeur heeft, dan heeft deze indrukwekkende wijnbar / restaurant alles wat je ooit zou kunnen wensen. De sfeer – een uitnodigende mix van strakke lijnen in combinatie met warme tinten en verlichting – moedigt het proeven van een aantal geweldige Cavas ten zeerste aan. De deskundige medewerkers staan ??voor je klaar met suggesties die vaak welkom zijn omdat de wijnkaart meer dan 3.000 soorten wijn uit de hele wereld heeft. Omdat wijnen zijn verkrijgbaar per fles, glas of zelfs per half glas, is het een geweldige kans om een ??verscheidenheid van bijzondere Cavas te proberen, vergezeld met regionale hapjes.

Freixenet

Cavas Freixenet by Steve CollecFreixenet ligt 45 minuten buiten Barcelona in de stad Sant Sadurni d’Anoia, in de schilderachtige Penedes wijnregio. Gunstig gelegen op slechts een steenworp afstand van de trein die je daarheen brengt, biedt deze beroemde Cava producent een informatieve Cava rondleiding inclusief de geschiedenis en het productieproces, afwerking met een complementaire proeven van een van hun soorten. Toegegeven, het ligt niet in Barcelona zelf, maar voor degenen die zoeken naar een meer diepgaande kennis van deze prikkelende drank in een schitterende omgeving, is een reis naar dit wijnhuis zeker de moeite waard.

Als een extra bonus, krijg je als je je accommodatie boekt via Oh-Barcelona 10% korting op een rondleiding door de Cava kelders van Freixenet. Veel plezier met proeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here